De 10 voordelen van een huurauto

Wil je tijdens je vakantie zoveel mogelijk zien, doen en beleven, maar wel op je eigen tempo? Dan kun je eigenlijk niet om een huurauto heen. We zetten de voordelen van een huurauto op vakantie voor je op een rijtje.

1. Snel vanuit het vliegtuig bij je accommodatie

Wanneer je met het vliegtuig naar je vakantiebestemming reist, kan de transfer naar de accommodatie veel tijd in beslag nemen. Regel van tevoren de huur van een auto naar wens en rij vanaf het vliegveld in no-time naar je hotel of vakantiehuisje. De vakantie kan beginnen!

2. Vrijheid blijheid

Wanneer je iets niet wilt op vakantie, is het een gevoel van iets móeten. Met een huurauto kun je gaan en staan waar je wil en zelf je planning maken. Alle vrijheid dus om je vakantie helemaal naar eigen wens in te vullen.

3. De snelste weg van A naar B

Wachten tot de bus vertrekt of wachten tot iedereen is verzameld voor een excursie doe je liever zo min mogelijk op vakantie. Met een eigen auto kies je voor de kortste route of vertrek je lekker vroeg in de ochtend naar de plaats van bestemming.

4. Kom op plekken waar je anders niet zou komen

Vraag onderweg aan locals of toeristen waar de mooiste plekjes zijn. Rij kleine weggetjes in en ontdek lokale restaurants, mooie uitzichten of andere verborgen schatten die je niet in de reisgids vindt. Zorg wel voor goede navigatie en wegenkaarten!

5. Je eigen tempo

Met eigen vervoer kun je zelf het tempo en de route bepalen, maar daar net zo makkelijk weer van afwijken. Zin om onderweg ergens te picknicken? Of zie je iets waar je echt even een foto van moet maken? Zet de auto even langs de weg en geniet van het moment.

6. Comfortabel

Een auto is een van de meest comfortabele manier van reizen. Ga voor een praktische kleine auto, een comfortabele middelmaat of kies een grote auto als je met groter reisgezelschap bent. Met de stoel in je favoriete stand, de airconditioning aan en een fijn muziekje erbij is het helemaal genieten.

7. Kinderen

Gaan de kinderen ook mee op vakantie? Dan is een huurauto het ideale vervoermiddel, zeker met baby’s of peuters. Buggy’s, luiers, snacks en liters water neem je gemakkelijk mee. Ook kunnen de kids hun eigen spulletjes voor onderweg meenemen, even een dutje doen of genieten van de voorbijgaande omgeving.

8. Altijd alles bij je

Of het nou een uitgebreid assortiment fotocamera’s is, veel eten voor onderweg of je belangrijkste spullen zoals laptop of tablet, met een huurauto neem je alles wat je nodig hebt gewoon mee. Even boodschappen doen bij de lokale supermarkt? Dat is met een huurauto zo gebeurd.

9. De mooiste routes voor een roadtrip

Heel veel reizigers zijn je al voorgegaan en hebben de mooiste roadtrips gemaakt door allerlei landen. Zoek op internet naar avontuurlijke routes die bij je passen en ontdek plekken die je anders niet zou zien!

10. Het land écht ervaren en leren kennen

Met een eigen huurauto ervaar je het land op een veel bewustere manier. Alleen al door bijvoorbeeld een route uit te stippelen op de kaart ben je je veel meer bewust van omgeving en afstanden dan wanneer je je laat rondrijden.

Welk land ga jij verkennen deze zomer?

Ga naar een Toerkoop vestiging bij jou in de buurt