Met een huurauto in het buitenland, wat zijn de regels?

Even met de huurauto lekker rondtoeren in het buitenland, dat wil iedereen! Maar let op, er gelden specifieke regels in je favoriete vakantieland die goed zijn om te weten. Wist je bijvoorbeeld dat je niet met slippers aan mag rijden in Spanje? Of dat in je Thailand wel je shirt aan moet houden in de auto?

Engeland – Links rijden

We weten allemaal dat ze in Engeland aan de linkerkant van de weg rijden, maar het zelf doen valt nog niet mee! De versnellingspook zit links, de verkeersborden staan aan de linkerkant van de weg en je hebt steeds de neiging om aan de rechterkant te rijden! Als je een automaat huurt, hoef je in ieder geval niet met links te schakelen. Verder is het een kwestie van goed concentreren en op tijd corrigeren!

Spanje - Bril en goede schoenen bij?

Heb je een bril nodig tijdens het autorijden? De Spaanse wet schrijft voor dat je dan een extra bril bij je moet hebben. En zit je met slippers, sandalen of hoge hakken achter het stuur terwijl je geniet van het Spaanse landschap? Als een agent het ziet en van mening is dat je schoenen het vermogen om veilig te rijden beïnvloeden, dan kan hij een boete uitdelen. Weg vakantiegeld!

Duitsland - Geen lege tank

Een stop maken op de Duitse Autobahn mag in geen geval, zelfs niet als je tank leeg is. De politie zal dat niet zien als een excuus. Houd daarom altijd je benzinemeter in de gaten als je in Duitsland rijdt en stop op tijd om te tanken. Gelukkig is er op de Duitse snelwegen om de 40 tot 60 km een tankstation met een wc en een restaurant.

Italië – Niet door de smalle straatjes

Niets zo mooi als met je kleine huurautootje met de ramen open de pittoreske binnensteden van Italië te verkennen. Maar let op voor de Zonas Traffico Limitato! Je mag hier niet of soms alleen tijdens bepaalde uren rijden, dit staat dan ook duidelijk aangegeven. Kijk dus goed uit, want als je je op zo’n weg bevindt, kun je een forse boete krijgen.

Frankrijk – Denk aan de milieusticker

Om Franse steden zoals Parijs, Lyon, Lille en Grenoble in te rijden, moet je in het bezit zijn van een milieusticker. Dit heeft te maken met lage-emissiezones. Dit zijn gebieden waar men de uitstoot van schadelijke uitlaatgassen (sterk) wil verminderen. Vraag dus op tijd een milieusticker aan. Dit kun je doen bij de ANWB.

Thailand – Hou je shirt aan

Met een huurauto door Thailand toeren is natuurlijk geweldig. Er is zoveel te zien! En het is er lekker warm. Maar ondanks dat de temperatuur soms flink kan stijgen in dit oosterse land, worden zowel mannen als vrouwen geacht hun shirt of hemd aan te houden in de auto. Sterker nog, het is illegaal om met ontbloot bovenlijf in de auto te zitten

Zwitserland – Flitswaarschuwingen

De meeste navigatiesystemen waarschuwen voor flitspalen en camera’s om te voorkomen dat je te hard rijdt. Neem je je eigen TomTom of een ander navigatiesysteem van thuis mee, schakel deze functie dan indien mogelijk uit. In veel landen, waaronder Frankrijk en Zwitserland, zijn deze waarschuwingen niet toegestaan.

 

  

5 favoriete Europese roadtrips

Een roadtrip kun je zo kort of lang maken als je zelf wilt. Je bepaalt zelf het begin- en eindpunt, hoe lang je erover doet en waar je stopt of juist doorgaat. Maar ja, waar begin je? Naar welk land ga je? Er zijn zoveel mogelijkheden en er is zoveel moois te zien! Om je een eindje op weg te helpen, geven we je vijf prachtige roadtrips door Europa.

The Great West Way in Zuid-Engeland

Deze nieuwe route van 200 kilometer door het zuiden van Engeland gaat van Bristol naar London en volgt een van de eeuwenoude Great Roads. Ontdek typisch Engelse landschappen, schilderachtige dorpjes, prachtige natuur en moderne steden. Natuurlijk onmisbaar op deze route zijn Windsor Castle en Stonehenge maar ook minder bekende plekken zoals de magische bomentuin van Westonbirt zijn echt een bezoekje waard.

Causaway Coastal Route in Ierland

Deze afwisselende route is ongeveer 240 kilometer lang en brengt je naar de noordkust, tussen de twee grootste steden van Noord-Ierland: Belfast en Londonderry. Rijd over slingerende wegen langs de kust, bewonder de ruige landschappen van Ierland met de hoge kliffen en ga terug in de tijd bij de kleine schilderachtige haventjes, ruïnes en kastelen.

Trollenroute in Noorwegen

Op deze 87 kilometer lange route door de bergen waan je je in het decor van een prachtige filmscene. Deze roadtrip die bekendstaat om zijn spectaculaire landschap, gaat van Trollstigen naar het Geirangerfjord, dat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO staat. Houd rekening met steile hellingen en duizelingwekkende afdalingen op deze weg die zigzagt door het dramatische Noorse landschap.

Route Napoleon in Frankrijk

Treedt in de voetsporen van keizer Napoleon met deze toeristische route van 324 kilometer door het prachtige landschap van Zuid-Frankrijk. Vanuit de Franse Rivièra slingert de weg in noordelijke richting langs de voeten van de Alpen met spectaculaire uitzichten op de Cote d'Azur. Highlights zoals het kasteel van Beaumont à la Mure, het leuke plaatsje Sisteron en de wereldwijde hoofdstad van de parfum, Grasse maken van deze route een topvakantie.

Romantische Strasse in Duitsland

Deze roadtrip van 324 km geeft je een adembenemend uitzicht op de Duitse Alpen en voert langs romantische plaatsen in Beieren en interessante historische bezienswaardigheden. De route loopt van de rivier Main naar de Duitse Alpen, vlakbij de grens met Oostenrijk. Tijdens de rit zie je historische Beierse steden met prachtige barokpaleizen, gotische huizen en rococofonteinen. Als toetje bezoek je Neuschwanstein, een indrukwekkend kasteel in Disney-stijl.

Tips en belangrijk om te weten

Hoe oud moet je zijn om een auto te huren?
De gemiddelde minimumleeftijd om in een huurauto te mogen rijden is 23 jaar.

Heb ik een creditcard nog om een auto te huren?
Bij Sunny Cars heb je niet per se een creditcard nodig. Met het Geen waarborgpakket hoef je op steeds meer bestemmingen niet in het bezit te zijn van een creditcard op naam van de hoofdbestuurder en krijg je toch de huurauto mee.

Is mijn eigen rijbewijs voldoende?
In Europa is je eigen rijbewijs voldoende. Voor bijna alle landen buiten Europa moet je naast je eigen rijbewijs ook beschikken over een internationaal rijbewijs. Deze kun je aanvragen bij de ANWB.

Hoe laat begint en eindigt een huurdag?
Autohuur gaat altijd per 24 uur. Dus lever je je huurauto op een later tijdstip in dan je hem de vorige dag hebt opgehaald? Dan kost je dat een volle huurdag extra. Beter een half uurtje te vroeg inleveren dus dan een half uur te laat!

Moet ik de auto op dezelfde plek inleveren?
Dat hoeft niet. Op veel populaire routes is het maken van een one way mogelijk. Je haalt je auto bij het vliegveld op en aan het einde van je roadtrip lever je de auto bij een andere vestiging in.

100% zorgeloos je vakantiebestemming ontdekken met Sunny Cars

Alleen met een huurauto kom je op de leukste plekken. In alle vrijheid en wanneer het jou uitkomt. Met een all-inclusive huurauto van Sunny Cars toer je bovendien 100% zorgeloos rond!

Standaard inbegrepen in de all-in huurprijs:
• Ongelimiteerde kilometers
• Extra WA-verzekering van 7,5 miljoen euro
• Schadeverzekering (CDW)
• Diefstalverzekering (TP)
• Terugbetaling eigen risico
• Dekking glas-, banden-, bodem-, en dakschade
• 24/7 Nederlandstalig noodnummer